Vaba za miši in podgane - Parafinski bloki

 • Natisni

Effect Rodent parafinski bloki

Učinkovit rodenticid proti mišim in podganam, ki vsebuje najmanj toksično aktivno snov in je izredno obstojen tudi v vlažnem okolju.

Prednosti

 • Zelo obstojen je v zahtevnih pogojih (sončna svetloba, temperaturna nihanja, vlaga).
 • Primeren je za kleti, kanalizacijo in okolico hiše.
 • Velika učinkovitost zaradi zapoznelega delovanja – ne povzroča odpora pri živečih glodalcih.
 • Vsebuje gabilo Bitrex, zato je človeku in domačim živalim prijazna vaba.
 • Nova, sodobna formula z najmanj toksično aktivno snovjo difenacoum.
 • Večkotni bloki nudijo več možnosti za grizenje.

Opis

Parafinski bloki Effect Rodent so sestavljeni iz živil, ki jih imajo glodavci najraje, ostri robovi pa jih še dodatno pritegnejo h glodanju. Zaradi oglate oblike z veliko robovi so vabe primerne tudi za monitoring (nadzor nad velikostjo populacije). Posebna luknja v vabi pa omogoča še dodatno uporabo izdelka kot sestavino pasti za miši ali podgane, vabo na vrvici ipd.

Aktivna snov difenakum je najmanj toksični antikoagulant, ki je najmanj škodljiv za ljudi, neciljne živali in okolje. Parafinski bloki so najboljši rodenticid za uporabo v zahtevnejših pogojih, torej v prostorih z veliko vlage, izpostavljenih neposredni sončni svetlobi in z večjimi temperaturnimi nihanji.

Pakiranje

250 g

Uporaba

Bloki so najbolj primerna in privlačna vaba za miši in podgane v prostorih, kjer je več vlage, npr. v kanalizaciji, vlažnih skladiščih in kleteh itd., saj jim parafin zagotavlja odpornost proti vlagi.
Effect Rodent parafinske bloke uporabljajte kot rodenticid v skladiščih s kmetijskimi proizvodi (v katerih blago ni v razsutem stanju), na živinorejskih farmah ter v skladiščih živil za zatiranje:

 • hišne miši (Mus musculus): v količini 30 g blokov na 2 do 5 m s postavljanjem v kupčkih (v primeru manjše populacije miši lahko kupček razdelite) na prekritih mestih, blizu gnezda ali na mestih, kjer se gibljejo.
 • črne podgane (Rattus rattus) in sive podgane (Rattus norvegicus): v količini od 180 g na 5 do 10 m s postavljanjem v kupčkih (v primeru manjše populacije podgan lahko kupček razdelite) na prekritih mestih, blizu gnezda ali na mestih, kjer se gibljejo.


Parafinske bloke nastavljajte na krajih, kjer se gibljejo miši in podgane, v prostorih, kjer se zadržujejo tudi ljudje in druge živali, pa jih zakrijte. Porabljeno vabo je treba nadomestiti in skrbeti, da jo imajo glodavci ves čas na razpolago, in sicer najmanj 15 dni za miši in 10 dni za podgane ali dokler miši in podgane povsem ne izginejo. Poginule živali odstranite. Pri uporabi morate preprečiti onesnaževanje voda, tako da vabe nastavljate najmanj 20 metrov stran. Vabo uporabljajte skladno z navodilom za uporabo. Vabe ne smejo biti dostopne otrokom in toplokrvnim živalim.

 

 

 

Shranjevanje:
Vabe hranite v zaprtem prostoru, ki ni namenjen skladiščenju hrane, pijače in živalske krme. Hranite jih v originalni embalaži ter nedostopno otrokom. Zaščitite jih pred toploto, svetlobo in vlago.

Odstranjevanje:
Uporabnik mora oddati prazno embalažo, ostanke neporabljenega sredstva ali sredstva, ki mu je pretekel rok uporabnosti, pooblaščenemu zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov. Delovati mora v skladu z okoljsko zakonodajo, ki ureja področje ravnanja z nevarnimi odpadki in ravnanja z embalažo in odpadno embalažo.

Čas uporabe

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec

Specifikacija

Proizvod Effect Rodent parafinski bloki 250 g
EAN/UPC koda 3830043530359
Neto teža v kg 0,25
Bruto teža v kg 0,3
Oblika izdelka ostalo
Režim hranjenja sobna temperatura
Rok trajanja 1095
Način pakiranja karton
Št. plasti na paleti 6
Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Urban Jungle

Urban Jungle

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

Urban Jungle

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Rodent

Postaviš po hiši, pozabiš na miši!

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!

Glodacid plus

Miši in podgane, stop!