Žitna vaba

 • Natisni

Glodacid Plus žitna vaba

Rodenticid proti mišim in podganam, ki vsebuje najmočnejšo aktivno snov in je izjemno učinkovit zaradi posebne mešanice različnih vrst žita.

Prednosti

 • Glodavcem izredno okusna vaba zaradi velikega deleža različnih vrst žita.
 • Dobri rezultati pri majhni količini.
 • Vsebuje gabilo Bitrex, zato je človeku in domačim živalim prijazna vaba.
 • Najučinkovitejša aktivna snov brodifacoum.
 • Rodenticid v obliki pelet.
 • Dodani atraktanti privabljajo glodavce.

Opis

Rodenticid v obliki žitne vabe vsebuje aktivno snov brodifakum, ki je najmočnejša od vseh aktivnih snovi rodenticidov, saj je visoko učinkovita že v majhnih količinah. Spada med t. i. single feed rodenticide, pri katerih je že en ugriz poguben za škodljivce.
Zaradi sestave in pakiranja je vaba primerna predvsem za zatiranje hišnih miši ter črnih in sivih podgan v bivanjskih prostorih in gospodarskih poslopjih. Ker vsebuje pšenico in dodan atraktant, je za škodljivce izjemno privlačna. Žival ne pogine takoj pa zaužitju (zapoznelo delovanje), ampak šele pozneje, kar prepreči odpor drugih škodljivcev do vabe.

Pakiranje

250 g, 500 g

Uporaba

Vabe nastavljajte na krajih, na katerih se gibljejo miši in podgane. Kjer se zadržujejo tudi ljudje in druge živali, zakrijte vabe s starimi deskami ali opekami. Glodacid plus žitna vabo uporabljajte kot rodenticid v skladiščih kmetijskih pridelkov, shrambah z živili ali na živalskih farmah, in sicer za zatiranje miši in podgan:

 • za hišne miši (Mus musculus): v količini 5 do 15 g oz. z 1 vabo na 2 do 4 m s postavljanjem v kupčkih blizu gnezda ali na mestih, kjer se gibljejo. Če je populacija miši zelo velika, lahko odmerke povečamo za odstotkov.
 • za črne podgane (Rattus rattus) in sive podgane (Rattus norvegicus): v količini 25 do 50 g oz. 3 do 5 vab na 5 do 10 m s postavljanjem v kupčkih na zakritih mestih.


Porabljeno vabo je treba nadomeščati in skrbeti, da jo imajo glodavci ves čas na razpolago, in sicer najmanj 15 dni za miši in 10 dni za podgane ali dokler miši in podgane povsem ne izginejo. Poginule živali odstranite. Pri uporabi morate preprečiti onesnaževanje voda, tako da vabe nastavljate najmanj 20 metrov od njih. Vabo uporabljajte skladno z navodilom za uporabo. Vabe ne smejo biti dostopne otrokom in toplokrvnim živalim.

 

 

 

Shranjevanje:
Vabe hranite v zaprtem prostoru, ki ni namenjen skladiščenju hrane, pijače in živalske krme. Hranite jih v originalni embalaži ter nedostopno otrokom. Zaščitite jih pred toploto, svetlobo in vlago.

Odstranjevanje:
Uporabnik mora oddati prazno embalažo, ostanke neporabljenega sredstva ali sredstva, ki mu je pretekel rok uporabnosti, pooblaščenemu zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov. Delovati mora v skladu z okoljsko zakonodajo, ki ureja področje ravnanja z nevarnimi odpadki in ravnanja z embalažo in odpadno embalažo.

Čas uporabe

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec

Specifikacija

Proizvod Glodacid plus žitna vaba 250 g Glodacid plus žitna vaba 500 g Glodacid plus žitna vaba 1 kg
EAN/UPC koda 3830001591330 3830001591347 3830001591798
Neto teža v kg 0,25 0,5 1
Bruto teža v kg 0,305 0,616 1,151
Oblika izdelka ostalo ostalo ostalo
Režim hranjenja sobna temperatura sobna temperatura sobna temperatura
Rok trajanja 1095 1095 1095
Način pakiranja karton karton karton
Št. plasti na paleti 6 7 5
Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Urban Jungle

Urban Jungle

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

Urban Jungle

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Rodent

Postaviš po hiši, pozabiš na miši!

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!

Glodacid plus

Miši in podgane, stop!