Vaba za miši in podgane

 • Natisni

Ratimor Brodifacoum pelete

Rodenticid za zatiranje miši in podgan iz stisnjenih drobcev žit, zato je še posebej privlačen za glodavce.

Stisnjeni žitni drobljenci so zelo privlačni za glodavce in najprimernejši za shrambne prostore. Uporabiti jih je mogoče v zaprtih prostorih kot na odprtem, če so zaščiteni pred vlago. 

 • visoka učinkovitost že pri majhni količini (ob enkratnem zaužitju)
 • zaradi mešanice različnih žit so glodavcem zelo okusne
 • zakasnjeno delovanje
 • dodani atraktanti, ki z vonjem privlačijo glodavce
 • vsebuje grenko averzivno sredstvo

Opis:
Ratimor Brodifacoum pelete so rodenticid, ki je izjemno privlačen za hišne miši ter črne in sive podgane. Zaradi aktivne snovi bromadiolon, ki ima izjemno širok spekter uporabe, je zelo priljubljena izbira strokovnjakov za zatiranje škodljivcev.

Zaradi visoke vsebnosti mešanice različnih vrst žita je še posebej učinkovit v suhih prostorih in gospodarskih poslopjih, kjer miši in podgane nimajo na voljo hrane. Zapoznelo delovanje pelet omogoča, da večje število škodljivcev že zaužije rodenticid, preden poginejo prve miši ali podgane, tako da ne odvrnejo drugih od jemanja pelet. Oblika pripravka: gotova vaba (RB).

Uporaba:
Ratimor pelete uporabljajte kot rodenticid v skladiščih s kmetijskimi proizvodi (v katerih blago ni v razsutem stanju), na živinorejskih farmah, v skladiščih z živili, industrijskih obratih ter drugih prostorih, kjer so dejavne miši in podgane.

Število uporab ni omejeno. Vabe nastavljajte vsakih 14 dni, vse dokler ne ostanejo nedotaknjene. Porabljeno vabo je treba nadomeščati, dokler miši in podgane povsem ne izginejo. Poginule živali odstranite in preprečite dostop do njih.

Vabe uporabljajte skladno z navodilom za uporabo. Pri uporabi morate preprečiti onesnaževanje voda, tako da vabe nastavljate najmanj 20 metrov stran.  

 

Doziranje:

 • miši: 10 do 20 g na 2 – 5 m
 • podgane: 10 do 60 g na 5 – 10 m

Shranjevanje

Vabe hranite v zaprtem prostoru, ki ni namenjen skladiščenju hrane, pijače in živalske krme. Hranite jih v originalni embalaži ter nedostopno otrokom in toplokrvnim živalim. Zaščitite jih pred toploto, svetlobo in vlago.

Odstranjevanje:
Uporabnik mora oddati prazno embalažo, ostanke neporabljenega sredstva ali sredstva, ki mu je pretekel rok uporabnosti, pooblaščenemu zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov. Delovati mora v skladu z okoljsko zakonodajo, ki ureja področje ravnanja z nevarnimi odpadki in ravnanja z embalažo in odpadno embalažo.

Pakiranje / Transportno pakiranje:
140 g - 20 kosov / karton, 66 kartonov / paleto

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Čas uporabe: 

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec
Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

Naj mrčes poišče nov dom!

Effect

100 % učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

100 % učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!