Družbeno odgovorni delodajalec

Podjetje Unichem je v začetku leta 2022 pristopilo k pridobitvi pristopnega certifikata za Družbeno odgovornega delodajalca v okviru sofinanciranja Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

Na podlagi analize stanja in implementacije temeljnih ukrepov ter plana implementacije izbranih ukrepov je podjetje pridobilo Pristopni certifikat družbeno odgovorni delodajalec iz področja Organizacijsko upravljanje in sicer s sklepom 30.9.2022., Št. Certifikata 0032/2022.

Na slavnostni podelitvi dne 9.12. 2022 bo podjetje uradno prejelo ta certifikat.

 

Smo mednarodno, trajnostno in ljudem prijazno podjetje, kjer ustvarjamo najučinkovitejše izdelke za nego rastlin in zaščito doma pred škodljivci, pri tem pa si prizadevamo, da smo tudi naravi prijazni, ekološki. Prav posebno skrb namenjamo svojim zaposlenim, štipendistom in upokojencem podjetja, spodbudnemu delovnemu okolju, skrbi za stalne izboljšave, ki jih predlagajo zaposleni sami, dobrim medosebnim odnosom in krepitvi timskega dela in vzdušja.

Z zapisanimi vrednotami: znanje/zaupanje; inovativnost; skrb za naravo/trajnost; zadovoljstvo; učinkovitost/zagnanost in  spoštovanje/sodelovanje skrbimo, da je poslovanje, delo z zaposlenimi, sodelovanje z uporabniki naših artiklov  in sama potrošnja naših artiklov trajnostno naravnana.  V ta namen raziskujemo vedenje in potrebe porabnikov in na tej podlagi usmerjamo naše aktivnosti. Izdajamo revijo Gaia že 26 let, se družimo v Klubu Gaia, se družimo in usmerjamo vrtnarsko spletno skupnost na več nivojih, svetujemo in izobražujemo na družbenih omrežjih in drugih sodobnih orodjih  in še vedno organiziramo preko 100 izobraževalnih dogodkov in delavnic letno, s pomočjo katerih krepimo duha odgovorne potrošnje.  Zavedamo se, da sistematično informiranje potrošnikov naših artiklov o možnih načinih trajnostnega delovanja spodbuja trajnostno in odgovorno potrošnjo.

Zavezani smo nenehnemu izboljševanju delovanja, skladno s pridobljenimi standardi ter tako uporabnikom in poslovnim partnerjem zagotavljamo vse bolj kakovostne izdelke, ki nastanejo v procesih, ki jih nadzorujemo in zmanjšujemo vplive na okolje, pretežno z zmanjšanjem nastalih odpadkov. Kakovost je naše vodilo, zato delujemo skladno z zakonodajo in imamo potreben nadzor pri proizvodnji, skladiščenju in distribuciji naših izdelkov.

Naša zavezanost k inovacijam in zadovoljstvu uporabnikov se kaže v vedno novih in vse boljših izdelkih, ki težijo k učinkovitosti in preprostosti za uporabo, so ekološki, ne obremenjujejo okolja in so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin. Vsi naši izdelki so plod domačega znanja in razvoja, za številne med njimi smo dobili priznanja in nagrade za inovativne izdelke leta ali podobne dosežke tako doma kot v tujini.

Po dolgoletnem izkoriščanju naravnih virov se ljudje vedno bolj zavedamo, kako pomembna je zavest o ekologiji in ohranjanju narave. Smernice v ekološkem vrtnarjenju je med prvimi prevzelo naše podjetje, ki je za pomoč ekološko usmerjenim ljubiteljem vrtnarjenja že več kot 2 desetletji nazaj razvilo linijo ekoloških pripravkov za prehrano in varstvo rastlin BIO PLANTELLA in v ta namen smo prejeli že vrsto nagrad tako Ekološkega razvojnega  sklada RS, kakor tudi iz drugih državnih in lokalnih okolij.

  

 

 

 

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

Naj mrčes poišče nov dom!

Effect

100 % učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

100 % učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!