Utrinki z Unichemovega dneva odprtih vrat

Podjetje Unichem, ki se je na slovenskem in tujih trgih uveljavilo z lastnimi blagovnimi znamkami izdelkov za varstvo in prehrano rastlin Plantella in Bio Plantella ter sredstev za zaščito bivalnega okolja Effect, je že 11. zapored pripravilo dan odprtih vrat, na katerem so njegovi strokovnjaki številnim obiskovalcem z Vrhnike, Ljubljane in od drugod predstavili pester proizvodno – prodajni program.

Hkrati so odgovarjali na različna vprašanja v zvezi z reševanjem težav z rastlinami, ljubitelji vrtnarjenja pa so lahko prisluhnili tudi predavanju Unichemovih strokovnjakov Lorete Vlahović o balkonskem cvetju ter Davorja Špeharja o enostavnih ekoloških rešitveh v vrtu.

Ob tej priložnosti pa so svoje znanje vrtnarjenja izkazali učenci 8. osnovnih šol v vrtnarskem tekmovanju »Moja cvetlična greda«, ko so se pomerili v zasajevanju 2x2 metra velikih gredic. Najbolje so se odrezali učenci OŠ Preserje z mentorico Nevenko Debevec in si tako priborili nagradni izlet v živalski vrt.


Srečni zmagovalci tekmovanja ob svoji gredici.
 

Svoje znanje in navdušenost do vrtnarjenja so izkazali tudi otroci zaposlenih v podjetju Unichem, ki so svojo gredico uredili pod mentorstvom Unichemove strokovnjakinje in direktorice Kluba Gaia Lorete Vlahović.
 

Dogodek smo otvorili z razstavo akademskega slikarja

V okviru kulturnega dela letošnjega Unichemovega dneva odprtih vrat se je s svojimi slikami na priložnostni razstavi z naslovom »Z naravo v srcu in slikah« predstavil akademski slikar Marjan Zaletel Janč. Sodelovali pa so tudi ljudksi pevci KUD iz ligojna Trlice in Folklorna skupina Cepci, ki so v oblačilih in s pričeskami pričarali pridih pretekosti. Plesali so otroci plesnih šol in tekmovalne navijaške ekipe žabice, nastopali so učenci priznane glasbene šole iz Vrhnike.

Na dvorišču podjetja Unichem so potekale še predstavitve plesnih skupin otrok iz Vrhniških šol, vsi obiskovalci pa so bili počaščeni z jubilejno barjansko obaro in jedmi iz žara.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!