Sprememba vodstva

Novembra je podjetje Unichem dobilo novega direktorja. Mag. ekonomije Damjan Švigelj, univ. dipl. ing. str., ki je na Unichemu od leta 2006 in se je izkazal za sposobnega, predanega in ambicioznega sodelavca in pomočnika direktorja, je novi direktor priznanega slovenskega proizvajalca visokokakovostnih izdelkov za dom in vrt.

 

Nagovor lastnika podjetja:

"Spoštovani poslovni partnerji!

Dovolite mi, prosim, da vas obvestim o spremembi v vodstvu podjetja Unichem d.o.o. in vas spomnim na nekaj dosežkov v zadnjih 21 letih.

Unichem d.o.o. sem ustanovil 1989 leta kot prvo zasebno podjetje za proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, ki temelji na lastnem razvoju in proizvodnji. Danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami izdelkov v več kot 30 državah sveta in je vodilni slovenski proizvajalec sredstev za prehrano in varstvo rastlin ter zaščito pred mrčesom in glodavci.

Na tujih trgih, posebno v 5 državah, kjer ima hčerinska podjetja, zaseda pomembno tržno mesto. Unichem je v 21 letih rasti bistveno povečal zlasti prihodke in delež izvoza v celotni prodaji, saj sedaj dosega nekaj več kot 51%, za kakovost poslovanja in razvojno zagnanost skrbijo vsi zaposleni, ki jih je trenutno 110.

Podjetje se odlikuje po mladem in izobraženem teamu strokovnjakov (agronomov, kemikov, strojnikov, psihologov, pravnikov, ekonomistov…). Bistveno je povečal tudi asortiman proizvodov, saj jih iz enega izdelka na pričetku ima sedaj čez 200, zaokroženi pa so v visoko prepoznavnih blagovnih znamkah Plantella, Effect in Ratimor. Posebej pa je poznan po edinstvenem Klubu Gaia s skoraj 30.000 ljubiteljskih vrtnarjev.

V novembru sem za direktorja podjetja imenoval našega sodelavca, mojega dosedanjega pomočnika, Damjana Šviglja. Mag. ekonomije Damjan Švigelj, univ. dipl. ing. str., je na Unichemu od leta 2006.

Skupaj več ko t 10 let uspešnih delovnih izkušenj, uspešno vodenje nekaj ključnih projektov v našem podjetju in pomoč pri vodenju našega podjetja, ter znanja, mladost, ambicija, in sposobnost vodenja … so bili dobra podlaga za mojo odločitev, da najbolj odgovorno delo v podjetju, predam in zaupam njemu.

Tako sem po 42 letih dela, od tega 21 let vodenja lastnega podjetja, zaključil en del poti in zagotovil, da se bo uspešna pot Unichema nadaljevala pod vodstvom mlajših kolegov.

Moji stiki s podjetjem pa bodo še naprej ostali na področju poslovnega in tehničnega svetovanja in seveda nadzora poslovanja. Prepričan sem, da bo naše sodelovanje še naprej uspešno in obetavno in da bomo tudi na tem področju nadaljevali dobre poslovne in partnerske odnose.

S spoštovanjem!"

Lastnik UNICHEMA d.o.o.
Mile Radivojević, univ.dipl.ing.kem.tehnol.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!