Znani zmagovalki tekmovanja Zeleni izziv

Zeleni izziv je že tradicionalno vrtnarsko tekmovanje na Slovenskem, ki je potekalo že peto leto. Unichem je tokrat organiziral tekmovanje v zasajevanju modelnih vrtov na temo bivalni kotiček v vrtu. Vrtove, ki so jih izbrani tekmovalci postavili sredi aprila, so bili na ogled v parku Arboretum Volčji Potok, zanje so lahko obiskovalci glasovali in tako pomagali določiti zmagovalca. Prejšnji teden se je glasovanje zaključilo. 18.6.2011 smo se ponovno zbrali v Arboretumu Volčji Potok in razglasili letošnja zmagovalca Zelenega izziva. Zmagali sta tekmovalki rumene ekipe, ki sta oblikovali družinski vrt, Irena Lavrač in Špela Ostanek.

Zmagal je najbolj harmoničen par

Tekmovalci so sicer ustvarili svoj vrtiček z namenom, da bi bili najboljši, a so se razveselili tudi priložnosti, da se ponovno snidejo. Z veseljem smo lahko opazili, kako so se pozdravili kot prijatelji, saj so se med njimi spletle vezi, ki bodo ostale še dolga leta. Vsi so potiho vedeli, da so sami zase resnični zmagovalci, to pa je s svojimi besedami takoj po otvoritvi prireditve, ki jo je oplemenitila nadarjena vokalistka Glasbene šole Vrhnika Natalija Volmajer, potrdil tudi v imenu glavnega organizatorja tekmovanja, podjetja Unichem, d. o. o., direktor podjetja Damjan Švigelj. Prireditev sta s svojim programom obogatila tudi nadarjena solo pevca, prav tako iz glasbene šole Vrhnika, Vid Zadnik in Tina Debevec.

Nagrade so podeljevali od zadnjega k prvemu mestu, in ko je organizator na oder povabil drugouvrščeno ekipo, je med prisotnimi završalo. Obe zmagovalki sta že od malih nog povezani z naravo - to sta Irena Lavrač, profesorica biologije iz Zagorja ob Savi in mlada Špela Ostanek iz Dolnje Praproče pri Veliki Loki, ki ji v kuharskem poklicu ne manjka idej, saj eksperimentira z zelišči. V idejah sta se uskladili in se dopolnjevali do popolnosti. Nastala je že skoraj scenska postavitev vrta z domiselno kuliso, v smislu brezove pravljične oaze za toplo družinsko bivanje. Predstavnici rumene ekipe na podelitvi nista mogli zadrževati svoje prekipevajoče sreče.

Zmagovalki zelenega izziva

Zmagovalki tekmovanja Zeleni izziv 2011 v svoji dnevni sobi na prostem.

 

S tem dejanjem se njuno sodelovanje še ni končalo, zdaj ju čaka še ena čast in tudi zanimiv izziv, in sicer sodelovanje v spletnem natečaju Prenavljamo vrt. S pomočjo strokovnjaka bosta izrisali zasaditveni načrt za izbranega lastnika vrta, ki se bo pravočasno prijavil na straneh spletne skupnosti Kluba Gaia.

Bogate nagrade tekmovalcem

Nagrade sta na prireditvi podeljevala direktor marketinga v Unichemu Igor Željan in vodja projekta Mira Arh, ki je prisotnim zaupala, kaj se skriva v polnih vrečkah. Z bogatimi in koristnimi nagradami je obdaril vseh dvanajst tekmovalcev in tudi 3 spletne tekmovalce, ki so za lažje delo v domačem vrtu domov odnesli bogato košarico ekoloških izdelkov za vrt iz kolekcije Bio Plantella in svetovno uspešnico šumečih tablet linije Plantella, za katere so prejeli letos na Finskem nagrado za naj vrtnarski izdelek leta ter pametna membranska gnojila, ki pognojijo za vse dni v letu Plantella Formula 365. V svoj krog jih je povabil tudi vodilni klub za ljubitelje vrtnarjenja in nosilec vrtnarskih trendov, Klub Gaia, ki svojim članom s pomočjo klubske revije Gaia in številnih svetovalnih aktivnosti zagotavlja aktualne nasvete za delo v vrtu. Zmagovalca pa sta si prislužila še piko na i - prestižen tedenski izlet med portugalske vrtove, ki bo v spremstvu agronomskega strokovnjaka za prave ljubitelje narave še toliko bolj nepozaben.

Več o tekmovanju Zeleni izziv

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!