Razglasitev finalistov Plantellinega fotografskega natečaja »Čudovite orhideje«

V soboto, 26. novembra, je v Planetu Tuš Kranj potekala slavnostna razglasitev 18 finalistov fotografskega natečaja »Čudovite orhideje«, katerega glavni organizator je bil Klub Gaia in blagovna znamka Plantella, v sodelovanju s podjetjema Ocean Orchids in Tuš.

Orhideje, kraljice med cvetočimi rastlinami, ki krasijo naše domove, so osvojile celoten svet, zato smo se odločili, da slovenski ljubitelji orhidej fotografirajo njihove raznovrstne in barvite cvetove in svoje cvetoče kraljice in pokažejo širni Sloveniji.


Razstava 18 finalistov nagradnega foto natečaja "Čudovite orhideje", ki so jo ljubitelji rastlin lahko občudovali po vseh Planetih Tuš širom Slovenije.

 

Zmagovalne 3 fotografije orhidej avtorjev Martine Pintarič, Tjaše Kotnik in Tamare Potočnik.
 

 Natečaj za najlepšo orhidejo je potekal po vsej Sloveniji na dnevih orhidej, od  24. novembra do 3. decembra pa smo si lahko ogledali fotografsko razstavo 18  najlepših poslanih fotografij.  Med temi smo izbrali tri zmagovalne, ki so ustrezale kriterijem izbora: zdrav videz rastline, drugačnost in kompozicija fotografije. Prejeli smo veliko izjemno lepih in osupljivo čudežnih fotografij orhidej, vendar so lahko bili izbrani le trije za najlepše med najlepšimi. To so bile fotografije Tamare Potočnik iz Braslovč, Martine Pintarič iz Ljutomera in Tjaše Kotnik iz Velenja. Vseh 18 finalistov je prejelo praktične nagrade blagovne znamke Plantella.


Nagrajenci, ki so se udeležili slavnostne podelitve.

 


Nagrade so podelili Nataša Celec iz podjetja Unichem, Tomaž Jevšnik iz Ocean Orchids in Davor Špehar, strokovnjak Kluba Gaia.


Na zaključni prireditvi, 26. novembra, se je bilo mogoče tudi udeležiti predavanja podjetja Ocean Orchids, kjer smo se seznanili z nego in posebnostmi te vrste rastlin. Samo podelitev pa je popestrila priljubljena pevka Tanja Žagar. Tako obiskovalci kot organizatorji smo v dogodku uživali, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za čudovite fotografije. 

 
Program je popestrila znana slovenska pevka Tanja Žagar

 

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!