Minister za gospodarstvo Jožef Petrovič navdušen nad nagrado »Zmagovalec ljudstva«, ki jo je prejela aplikacija naredivrt.si

Sinja Gorica, 17.9.2014 Spletna aplikacija Naredivrt.si si je prislužila nagrado »Zmagovalec ljudstva« v okviru projekta WEBSI Spletni prvaki 2014. V začetnih mesecih aplikacije Naredivrt.si je bilo izrisanih skoraj 12.000 vrtov. Aplikacija Naredivrt.si je obenem tudi spletna podpora projektu Samooskrbni urbani vrt, s katerim so strokovnjaki Klub Gaia in podjetja Unichem pomagali več družinam, posameznikom in skupinam iz desetih slovenskih obcin pridelati svojo lastno zelenjavo.

»Ponosen sem, da imam priložnost delati v podjetju Unichem, ki si prizadeva za kakovostnejše življenje kupcev svojih izdelkov. In čeprav bom kmalu prevzel novo funkcijo, vem, da bo podjetje nadaljevalo svojo uspešno pot in nadaljevalo dobro tradicijo.« je povedal bodoči minister za gospodarstvo, gospod Jožef Petrovič.

 

Direktorjev ponos se nanaša tudi na spletno aplikacijo Naredivrt.si, ki si je prislužila nagrado »Zmagovalec ljudstva« v okviru projekta WEBSI Spletni prvaki 2014. Aplikacija je nastala s sodelovanjem strokovnjakov Kluba Gaia, podjetja Unichem in Agencije AV Studio.

Z njo si uporabnik zelo enostavno izriše vrt; vpiše število članov gospodinjstva, dimenzije vrta in odkljuka želene rastline. Aplikacija nato z upoštevanjem vnesenih informacij, pravil kolobarjenja, dobrih in slabih sosedov ter mešanih posevkov izriše načrt samooskrbnega vrta in uporabnika preprosto vodi do uspešnega dela v vrtu. Ponuja koristne nasvete in opise najpogostejših škodljivcev ter bolezni, hkrati pa vsebuje tudi koledar z vsemi pomembnimi vrtnarskimi opravili. V začetnih mesecih je bilo s spletno aplikacijo Naredivrt.si izrisanih skoraj 12.000 načrtov za pripravo domačega samooskrbnega vrta.

»Moram priznati, da je marketinški oddelek v podjetju Unichem pokazal inovativnost tudi z novo tehnologijo na področju vrtnarjenja, s sodobno zasnovano aplikacijo Naredivrt.si. Aplikacija je preprosta in enostavna ter zato uporabna tako za mlajše kot tudi starejše generacije. Z omenjeno aplikacijo si družine lahko načrtujejo svoje vrtove in obenem upoštevajo pravila kolobarjenja ter mešanih posevkov. Istočasno pa lahko s pomočjo svetovanja strokovnjakov Kluba Gaia, ki je podprto z znanjem agronomije, odpravljajo nevšečnosti, kot so se na primer pojavljale to sezono.« je povedal direktor Unichema, gospod Jožef Petrovič. Nato pa z nasmehom zaključil: »Tudi z ženo imava vrt in aplikacijo Naredivrt.si sva z zanimanjem uporabila. V toliko večje veselje pa nama je bilo, ker sva s tem zainteresirala tudi mlajše člane družine, da smo vrt oblikovali skupaj. Saj veste, ko je zelenjava dozorela, nas je bilo na vrtu več.«

Spletna aplikacija Naredivrt.si je s koristnimi informacijami podprla tudi projekt Samooskrbni urbani vrt, katerega namen je širitev dobre vrtnarske prakse in spodbuditev samooskrbne pridelave domače zelenjave in sadja. Z izvajanje projekta so strokovnjaki Klub Gaia in podjetja Unichem v letošnji sezoni pomagali več družinam, posameznikom in skupinam iz desetih slovenskih občin pridelati lastno zelenjavo.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!