Letošnji Zeleni izziv v znamenju Bivalnih prostorov na prostem

V soboto, 16. aprila 2011, se je pod taktirko glavnega organizatorja tekmovanja Zeleni izziv, podjetja Unichem s priznano blagovno znamko Plantella, v Arboretumu Volčji Potok zbralo 12 ljubiteljev vrtnarjenja, da bi v živo oblikovali svoje poglede glede ureditve zunanjega bivalnega vrta. Čeprav se marsikomu zdi, da je težko oblikovati lep bivalni kotiček na majhni parceli, veliki komaj 25m2, je to našim tekmovalcem zelo dobro uspelo.

Tekmovanje Zeleni izziv je bilo letos v celoti posvečeno bivalnemu kotičku na vrtu ali, kot smo ga poimenovali, kotičku za užitek. Bivalni kotiček je bil pomemben sestavni del vrta že v preteklosti. Masivno leseno mizo s klopjo tako najdemo tudi na marsikaterem klasičnem kmečkem vrtu, v sodobnem času pa postajajo ti kotički vedno bolj izvirno oblikovani in podobni notranjim bivalnim prostorom z dodatno dimenzijo rastlin, žara ali cele vrtne kuhinje, vodnih bazenčkov, udobnih gugalnic, skulptur in v bolj uporabno naravnanih vrtičkih tudi zelišč ter različnega jagodičja.

Nastalo je šest prekrasnih tekmovalnih modelnih vrtov. Vsak je nakaj posebnega, svojega, edinstvenega, in prav vsi izkazujejo srčnost svojih kreatorjev.

Vrtove si lahko vse do septembra ogledate v živo v Arboretumu Volčji Potok, najdete pa jih ob otroških igriščih, na poti do dinozavrov.

Tam lahko na posebni glasovnici oddate glas za svojega favorita, za vrtove pa lahko glasujete tudi preko naše spletne strani in po predstavitvah v delovi prilogi Deloindom.

Utrinki s tekmovanja Zeleni izziv in komentarji tekmovalcev:

Več o tekmovanju na www.zeleniizziv.si

 

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!