Sprememba vodstva

Z začetkom oktobra je podjetje Unichem dobilo novega direktorja. Lastnik podjetja Mile Radivojević je za novega direktorja podjetja imenoval g. Roberta Surino.

 

Univerzitetni diplomirani ekonomist in inženir elektrotehnike g. Robert Surina je izkušen direktor in vodja, z bogatimi vodstvenimi izkušnjami v znanih slovenskih podjetjih. Za seboj ima tudi več uspešnih projektov ter znanje, ambicije in sposobnost vodenja podjetij tudi v obdobju intenzivnega razvoja.

To je bila podlaga za lastnikovo odločitev, da mu preda in zaupa najbolj odgovorno delo v podjetju in s tem zagotovi, da se bo uspešna pot Unichema nadaljevala.

 

 

Lastnik podjetja Mile Radivojević se ob predaji te pomembne funkcije spominja najpomembnejših dosežkov svojega tima v zadnjih 30 letih:

"Unichem d.o.o. je bil ustanovljen 1989. leta kot prvo zasebno podjetje, specializirano za razvoj in lastno proizvodnjo izdelkov za vrt in dom. Danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami in prodajo izdelkov v več kot 50 državah sveta in je vodilni slovenski proizvajalec sredstev za prehrano in varstvo rastlin ter zaščito pred mrčesom in glodavci. Na tujih trgih, posebno v 5 državah, kjer ima hčerinska podjetja, zaseda pomembno tržno mesto.

Unichem je v 30 letih rasti bistveno povečal zlasti prihodke in delež izvoza v celotni prodaji, saj sedaj dosega že več kot 70%. Za kakovost poslovanja in razvojno zagnanost skrbijo vsi zaposleni, ki jih je v podjetju doma in v tujini trenutno 150. Podjetje se odlikuje po mladem in izobraženem timu strokovnjakov (agronomov, kemikov, strojnikov, psihologov, pravnikov, ekonomistov…). Bistveno je povečal tudi asortiman proizvodov, saj jih ima sedaj čez 250, zaokroženi pa so v visoko prepoznavnih blagovnih znamkah Plantella in Bio Plantella, Urban Jungle ter Effect in Ratimor. Posebej pa je poznan po edinstvenem Klubu GAIA z revijo GAIA s čez 50.000 ljubiteljskih vrtnarjev – članov in sledilcev kluba."

Tako sem po 51 letih dela, od tega  27 let vodenja Unichema, zaključil en del poti in zagotovil, da se bo uspešna pot Unichema nadaljevala pod vodstvom mlajšega kolega. Moji stiki s podjetjem pa bodo še naprej ostali na področju poslovnega in tehničnega svetovanja.

Prepričan sem, da bo sodelovanje s partnerji še naprej uspešno in obetavno in da bomo tudi naprej nadaljevali dobre poslovne in partnerske odnose."

Kljub upokojitvi bo lastnik Mile Radivojević s podjetjem še vedno povezan in na voljo za vsakršno posvetovanje.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!