O podjetju

Sedež podjetja UnichemUnichem je vodilno slovensko podjetje, ki izdeluje visokokakovostna sredstva za nego in zaščito rastlin s poudarkom na ekološkem vrtnarjenju ter za učinkovito zaščito bivalnega okolja pred mrčesom, mišmi in podganami.

Svoje podružnice ima na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in Poljskem ter v Ameriki. Podjetje je izvozno zelo dejavno – izvaža v večino evropskih držav, poleg tega pa tudi v ZDA in nekatere azijske, afriške in južnoameriške dežele. Na tujih trgih, posebej v petih državah, kjer imamo hčerinska podjetja, zasedamo pomembno tržno mesto.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1989 kot prvo zasebno podjetje za proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, ki temelji na lastnem razvoju in proizvodnji. Danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami izdelkov v več kot 40 državah sveta, z intenzivno internacionalizacijo dejavnosti in več kot 110 zaposlenih v skupini. S pomočjo naprednega razvojnega oddelka v slovenskem proizvodnem obratu izdelamo večino izdelkov. V asortimentu ponujamo več kot 200 različnih izdelkov za vrt in dom in smo vodilni proizvajalec v kategoriji izdelkov.

Pri tem je pomembno, da so vsi Unichemovi izdelki plod domačega znanja in razvoja in močno usmerjeni v pripravo sredstev, ki so ekološki, ne obremenjujejo okolja in so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin, hkrati pa učinkovito zatirajo bolezni in škodljivce ter pospešujejo zdravo rast rastlin.

V Unichemu na vseh ravneh težimo k vzpostavitvi dolgotrajnih odnosov – s končnimi uporabniki, poslovnimi partnerji in zaposlenimi. Kot ponudnik biocidnih izdelkov aktivno sodelujemo tudi v procesih registracije, definiranih po Uredbi (EU) št. 528/2012. Poslujemo z nekaterimi največjimi evropskimi podjetji in lahko pomagamo pri pridobitvi registracij za lažji vstop na tuje trge.

Naše glavne blagovne znamke:

Plantella – organska gnojila, univerzalna, specialna in dolgodelujoča membranska gnojila, zemlje, semena, zaščita pred plevelom in nezaželenimi živalmi.

Bio Plantella – organska gnojila, zemlje, vitaminski dodatki, ekološki izdelki za zaščito pred škodljivci in rastlinskimi boleznimi.

Urban Jungle - inovativni organski izdelki za oskrbo in nego rastlin, za dom, poln aromatičnih zelišč, urbani vrt na terasi, bogat z domačo zelenjavo in okenske police, okrašene z bujno cvetočimi rastlinami. ​

Effect – univerzalni in specialni insekticidi za zaščito pred vsemi vrstami plazečega se in letečega mrčesa.

Ratimor – rodenticidi za učinkovito zaščito pred mišmi in podganami.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

Naj mrčes poišče nov dom!

Effect

100 % učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

100 % učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!