O podjetju

Sedež podjetja UnichemUnichem je vodilno slovensko podjetje, ki izdeluje visokokakovostna sredstva za nego in zaščito rastlin s poudarkom na ekološkem vrtnarjenju ter za učinkovito zaščito bivalnega okolja pred mrčesom, mišmi in podganami.

Svoje podružnice ima na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in Poljskem ter v Ameriki. Podjetje je izvozno zelo dejavno – izvaža v večino evropskih držav, poleg tega pa tudi v ZDA in nekatere azijske, afriške in južnoameriške dežele. Na tujih trgih, posebej v petih državah, kjer imamo hčerinska podjetja, zasedamo pomembno tržno mesto.

Unichem d.o.o. je leta 1989 ustanovil Mile Radivojević, univ. dipl. ing. kemijske tehnologije,  kot prvo zasebno podjetje za proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, ki temelji na lastnem razvoju in proizvodnji. Vodil ga je skoraj 30 let do upokojitve in danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami in prodajo izdelkov v več kot 60 državah sveta in je vodilni slovenski proizvajalec sredstev za prehrano in varstvo rastlin (organska gnojila, substrati, specialna gnojila in ekološka sredstva za zaščito rastlin) ter zaščito pred mrčesom in glodavci (insekticidi in rodenticidi).

Na tujih trgih, posebno v 5 državah, kjer ima hčerinska podjetja (Hrvaška, Slovaška, Češka, Madžarska, Poljska), zaseda pomembno tržno mesto. Unichem je v skoraj 34 letih rasti bistveno povečal zlasti prihodke in delež izvoza v celotni prodaji, ki sedaj dosega že več kot 70 %.

Za kakovost poslovanja in razvojno zagnanost skrbijo vsi zaposleni, ki jih je v podjetju doma in v tujini trenutno 150. Podjetje se odlikuje po mladem in izobraženem teamu strokovnjakov (agronomov, kemikov, strojnikov, psihologov, pravnikov, ekonomistov …). Bistveno je povečal tudi  asortima proizvodov, saj jih ima sedaj čez 250, zaokroženi pa so v visoko prepoznavnih blagovnih znamkah Plantella in Bio Plantella ter Effect in Ratimor.

Posebej pa je poznan po edinstvenem Klubu GAIA z revijo GAIA s preko 50.000 ljubiteljskih vrtnarjev – članov in sledilcev kluba in seveda po naših spletnih straneh: podjetje Unichem v SLO in ANG jezikovni različici ter 5 jezikih hčerinskih podjetij, plantella.si, plantella.hr,  ratimor-effect-pestcontrol.com, klubgaia.com. Za prizadevanja za ekološke produkte združene v blagovni znamki BIO PLANTELLA, je podjetje prejelo številne nagrade na državni ravni. 


Pri tem je pomembno, da so vsi Unichemovi izdelki plod domačega znanja in razvoja in močno usmerjeni v pripravo sredstev, ki so ekološki, ne obremenjujejo okolja in so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin, hkrati pa učinkovito zatirajo bolezni in škodljivce ter pospešujejo zdravo rast rastlin.

V Unichemu na vseh ravneh težimo k vzpostavitvi dolgotrajnih odnosov – s končnimi uporabniki, poslovnimi partnerji in zaposlenimi. Kot ponudnik biocidnih izdelkov aktivno sodelujemo tudi v procesih registracije, definiranih po Uredbi (EU) št. 528/2012. Poslujemo z nekaterimi največjimi evropskimi podjetji in lahko pomagamo pri pridobitvi registracij za lažji vstop na tuje trge.

Naše glavne blagovne znamke:

Plantella – organska gnojila, univerzalna, specialna in dolgodelujoča membranska gnojila, zemlje, semena, zaščita pred plevelom in nezaželenimi živalmi.

Bio Plantella – organska gnojila, zemlje, vitaminski dodatki, ekološki izdelki za zaščito pred škodljivci in rastlinskimi boleznimi.

Effect – univerzalni in specialni insekticidi za zaščito pred vsemi vrstami plazečega se in letečega mrčesa.

Ratimor – rodenticidi za učinkovito zaščito pred mišmi in podganami.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

Naj mrčes poišče nov dom!

Effect

100 % učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

100 % učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!