V sodelovanju z Ocean Orchids razvili nove rešitve za nego orhidej

Do bujnega cvetenja z uporabo šumeče tablete in namakanjem

Z dognojevanjem poskrbimo za zdravo rast in bujno cvetenje. Za orhideje velja pravilo, da so v osnovi majhni jedci, zato jih dognojujemo s posebej prilagojenimi gnojili.

Gnojenje najpogosteje poteka z uporabo mineralnih gnojil v tekoči obliki. Tekoče gnojilo je treba redčiti z vodo v natančno določenem razmerju. Marsikdo prav zaradi neupoštevanja navodil glede doziranja ni imel srečne roke pri vzgoji teh lepotic. Težave pa pogosto nastopijo tudi zato, ker se taka gnojila največkrat ne raztopijo enakomerno. Ker orhideje zaradi svojih skromnih potreb po gnojenju zelo slabo prenašajo prekomerne količine, je natančna izmera bistvenega pomena za uspeh.

Še več težav je pri namakanju rastlin, ki ga strokovnjaki za nego orhidej priporočajo namesto običajnega zalivanja. Ker običajna gnojila puščajo usedline, se neenakomerno razporedijo v vodi, ter tako rastlini ne dajejo prilagojene in primerne prehrane. Neprimerno prehranjene rastline pa nam to hitro; bodisi z rumenenjem, sušenjem ali rjavenjem listov, ali pa ne nastavljajo cvetov.

Prav zato je nova oblika gnojila – šumeča tableta – tako preprosta za uporabo in tako ljubeča do rastlin. Ena šumeča tableta Plantella Tabs za orhideje zadostuje za 3 litre vode. V času vegetacije jo ob vsakem namakanju oz. zalivanju raztopimo v vodi. Zaradi posebne oblike se že v 1 minuti zelo enakomerno raztopi v vodi in tako omogoči rastlini tudi pri namakanju odvzem idealne mere hranil in s tem zdarvo rast ter obilno cvetenje.

Pravilen postopek namakanja:

Plantella Tabs za orhideje

 

Plantella Tabs za orhideje
je edino gnojilo, ki tudi pri namakanju
orhidejam zagotavlja idealno mero hranil.

 

Za presajanje potrebujemo visokokakovosten substrat

Za presajanje orhidej potrebujemo zelo zračen in orhidejam prilagojen substrat. Unichem je razviol nov visokokakovosten substrat za orhideje Plantella specialna zemlja za orhideje, ki ima posebej prilagojeno sestavo, pravo razmerje borovega lubja, kokosovih vlaken, šotnega mahu in perlita. Tako lahko dobro sprejema vodo in hranila ter ohranja stabilno strukturo. Poleg tega ne razpada in ne gnije, nudi zadostno oporo rastlinam in omogoča dobro rast korenin, v lončku pa tvori zračne žepke, ki omogočajo dobro izmenjavo plinov.

Pravilen postopek presajanja:

Presajanje orhidej

 

Plantella specialna zemlja za orhideje

 

Plantella specialna zemlja za orhideje
zagotavlja idealno mero hranil
in optimalno zračnost za zdrav razvoj korenin.

Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

biotoll

Effect

Učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

Učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!