Z donacijo razveselili mlade vrtnarje

Strunjan, maj 2023

S sijajnim zgledom družbene odgovornosti in velikodušnosti je podjetje Unichem, priznani slovenski proizvajalec izdelkov za vzgojo in nego rastlin, v sodelovanju z revijo Gaia nedavno izvedlo donacijo izdelkov Plantella in Bio Plantella, ki je prinesla pomembno podporo in izboljšanje življenja udeležencev Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan.

 

Center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan je izobraževalna ustanova, ki se osredotoča na otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Njihov cilj je zagotoviti izobraževanje, usposabljanje in socialno vključenost teh posameznikov, da bi jim omogočili polno in kakovostno življenje. Donacija izdelkov Plantella je bila neprecenljiv prispevek k njihovim prizadevanjem.

Donacija je vključevala širok spekter izdelkov Plantella in Bio Plantella, ki so bili skrbno izbrani glede na potrebe centra. Med izdelki so bili gnojila, substrati, zemlje za sajenje, insekticidi, fungicidi ter druge vrtnarske potrebščine. Ta raznolikost je omogočila centru, da izkoristi vse prednosti izdelkov Plantella in jih uporabi pri različnih vrtnarskih dejavnostih ter vzgoji rastlin.

Donacija izdelkov Plantella in Bio Plantella je prinesla številne koristi in izboljšave za Center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan. Omogočila je ustvarjanje vrtnarskega prostora, kjer udeleženci centra lahko pridobijo praktične izkušnje in se učijo o rasti rastlin ter skrbi za vrt. Ta izkušnja je izjemno pomembna za njihov osebni razvoj in samozavest. Poleg tega je donacija izdelkov znamke Plantella omogočila centru, da izboljša prehrano udeležencev. Z vrtnarjenjem in pridelavo lastnih svežih pridelkov bodo lahko vključili zdrave sestavine v prehrano ter spodbudili zavedanje o pomenu zdravega življenjskega sloga.

Donacija izdelkov Plantella je pravzaprav presegla zgolj materialno podporo. Zagotovila je tudi spodbudo, da se center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan prizna kot pomemben del lokalne skupnosti. Povezava med podjetjem Unichem, revijo Gaia in centrom je pokazala, kako sodelovanje med podjetji in neprofitnimi organizacijami lahko ustvari trajnostne in pozitivne spremembe v družbi. S tem dejanjem sta pokazala svojo predanost družbeni odgovornosti ter pomembnost podpore ljudem s posebnimi potrebami. Ta donacija bo nedvomno prispevala k boljšemu življenju udeležencev centra in jim dala priložnost, da dosežejo svoj polni potencial ter se integrirajo v družbo.

 

Podjetje Unichem je vodilno podjetje na področju proizvodnje in distribucije izdelkov za vzgojo in nego rastlin, med katerimi izstopa blagovna znamka Plantella. Njihovi izdelki so visokokakovostni, naravi prijazni in namenjeni izboljšanju rasti in zdravja rastlin.

Podjetje Unichem je v septembru 2022 pridobilo Pristopni certifikat družbeno odgovorni delodajalec iz področja Organizacijsko upravljanje v okviru sofinanciranja Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.