Rumene lepljive plošče

 • Natisni

Bio Plantella rumene lepljive plošče

Bio Plantella rumene lepljive plošče so odlična mehanska in povsem naravna zaščita rastlin pred širokim spektrom rastlinskih škodljivcev v zelenjavnem vrtu in na sadnem drevju.

Prednosti:
Učinkovito zaščito rastlin pred škodljivci zagotavljajo z:

 • natančno določeno rumeno barvo, ki škodljivca zagotovo zvabi v past;
 • visokokakovostnim entomološkim lepilom, ki omogoča hitro lepljivost tudi zelo lahkih škodljivcev, se ne izpira in ne topi;
 • dolgo obstojnostjo (tudi nekaj mesecev) zaradi visoke odpornosti proti spremembam temperature in vlage – plošče so obstojne tudi pri višjih temperaturah (nad 20 stopinj Celzija);
 • zaščito plošč s silikonskim papirjem, ki varuje lepilo pred izsuševanjem, tudi kadar plošč dalj časa ne uporabljate;
 • žičkami za obešanje, s čimer omogočajo preprosto uporabo, plošče pa ostanejo na mestu, kamor ste jih obesili.

Lepljive plošče s skrbno izbranim odtenkom rumene barve neustavljivo privlačijo številne rastlinske škodljivce, kot so češnjeve muhe, razni zavrtači, jabolčni zavijači, oljčne muhe, sadne grizlice ter vrtni škodljivci, med njimi listne uši, rastlinjakove ščitkarje, bolhače, bolšice, resarje in razne muhe, zlasti čebulne muhe. Ko se škodljivec približa plošči, se prilepi na hitro lepljiv premaz entomološkega lepila.

Vsebina: 10 lepljivih plošč

Način uporabe: Za učinkovito zaščito rastlin jih enakomerno obesite 20 do 24 na 100 m2 v nasadu sadnega drevja, v rastlinjaku in na prostem. Pri više rastočih vrtninah (paradižnik, kumare) priporočamo večje število plošč. Ko je lepljiva površina prekrita s škodljivci, jih zamenjate z novimi.

Plošče namestite tako, da visijo blizu vej, vendar se ne smejo zlepiti z listjem ali vejami. V zelenjavnem vrtu jih obesite na palico, ki jo zapičite v zemljo. Plošče v času cvetenja sadnega drevja snemite, da se nanje ne ujamejo čebele.

Uporabljate jih lahko tudi za diagnostiko, da hitreje in laže ugotovite pojav in vrsto škodljivca ter tako pravočasno ukrepate.

Shranjevanje: Rumene plošče shranjujte v suhem prostoru, pri temperaturi do 35°C, zunaj dosega otrok in ločeno od hrane, pijače in krmil.

Odstranjevanje: Plošče in embalažo odstranite kot komunalni odpadek.

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec