Kremenovi peski

 • Natisni

Plantella izbrani kremenovi peski

Naravno talno sredstvo za zračenje korenin travniških rastlin in rahljanje trate na splošno.

Prednosti

 • enakomerno gosta (bogata), zdrava in lepša trata,
 • rahljanje in zračenje travnatih površin.

Opis

Izbrani kremenovi peski so naravno talno sredstvo brez gline in apnenca, zaradi tega so še posebej primerni za zračenje korenin travniških rastlin in rahljanje trate na splošno. Izboljšajo zračno in vodno prepustnost tal pri težkih, neprepustnih ali nezračnih tleh. Pospešujejo rast trate, ki je tako enakomerno gosta (bogata), zdrava in lepša (čudovita).

Pakiranje

25 kg

Uporaba

Po odstranjevanju odmrle trate (redčenju) travno površino posujete z izbranimi kremenovimi peski. Glede na sestavo tal dodate 2 do 4 l na m2 oz. 2,5 do 5 kg na m2 travnate površine.

Opazno izboljšanje nosilnega sloja trate dosežete, če travnato površino spomladi in jeseni vsako leto po odstranitvi odmrle trave tretirate z izbranimi kremenovimi peski. Tako lahko posipate vsakič s po 2,5 kg na m2.

Mah se pojavi na zelenici, če voda ne more odteči zaradi neprepustnih tal. Za boljšo prepustnost in preprečitev prevelike vlažnosti zgornjega sloja morate tla redno potresati z izbranimi kremenovimi peski (vsaj 2,5 kg na m2 travnate površine), dokler ne dosežete optimalnega stanja tal. Poleg tega je potrebno tudi redno dognojevanje.

Za preprečitev razslojevanja in optimalno porazdelitev travnatih površin je priporočljivo semena pred stresanjem zmešati z izbranimi kremenovimi peski v količini 2,5 do 5 kg na m2 oz. 25 kg na 10 m2. Po raztresanju izbranih kremenovih peskov po trati je potrebno temeljito zalivanje.

Čas uporabe

 1. Jan
 2. Feb
 3. Mar
 4. Apr
 5. Maj
 6. Jun
 7. Jul
 8. Avg
 9. Sep
 10. Okt
 11. Nov
 12. Dec
Plantella

Strokovnjaki po naravi.

Bio Plantella

Strokovnjaki po naravi

Vivera

Učinkovita in raznolika zaščita za obolele in napadene rastline.

biotoll

Naj mrčes poišče nov dom!

Effect

100 % učinkovito nad mrčes!

Effect Protect

100 % učinkovita zaščita pred komarji in klopi

Ratimor

Miši in podgane?
Ne, hvala!